Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Διαλογισμος - OSHO

 Αποτέλεσμα εικόνας για διαλογισμός

΄Να θυμάσαι, ο διαλογισμός θα σου φέρει όλο και πιο πολλή ευφυΐα, άπειρη ευφυΐα, ριζοσπαστική ευφυΐα. Ο διαλογισμός θα σε κάνει πιο ζωντανό και ευαίσθητο΄ η ζωή σου θα γίνει πλουσιότερη.
΄΄Κοίτα τους ασκητές: η ζωή τους έχει γίνει σχεδόν σαν να μην είναι ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι διαλογιστές. Μπορεί να είναι μαζοχιστές, να βασανίζουν τον εαυτό τους και να απολαμβάνουν τα βασανιστήρια… Ο νους είναι πολύ πονηρός, κάνει συνεχώς διάφορα πράγματα και τα εκλογικεύει.
΄΄Κατά κανόνα είσαι βίαιος απέναντι στους άλλους, αλλά ο νους είναι πολύ πονηρός – μπορεί να μάθει τη μη βία, μπορεί να διδάσκει τη μη βία και τότε γίνεται βίαιος απέναντι στον εαυτό του. Και η βία που ασκείς στον εαυτό σου είναι σεβαστή από τους ανθρώπους, διότι έχουν την ιδέα πως αν είσαι ασκητής, είσαι θρησκευόμενος. Είναι τελείως ανόητο αυτό. Ο Θεός δεν είναι ασκητής, αλλιώς δεν θα υπήρχαν λουλούδια, δεν θα υπήρχαν πράσινα δέντρα, μόνον έρημοι. Ο Θεός δεν είναι ασκητής, αλλιώς δεν θα υπήρχε το τραγούδι στη ζωή, ο χορός στη ζωή – μόνο ατέλειωτα νεκροταφεία. Ο Θεός δεν είναι ασκητής: ο Θεός απολαμβάνει τη ζωή. Ο Θεός είναι περισσότερο επικούρειος από όσο μπορείς να φανταστείς. Αν σκέφτεσαι το Θεό, να τον σκέφτεσαι από την άποψη του Επίκουρου. Ο Θεός αποτελεί συνεχή αναζήτηση για όλο και πιο πολλή ευτυχία, χαρά , έκσταση. Να το θυμάσαι αυτό.
΄΄Αλλά ο νους είναι πολύ πονηρός. Μπορεί κι εκλογικεύει την παράλυση ως διαλογισμό΄ μπορεί κι εκλογικεύει τη νωθρότητα ως υπέρβαση: μπορεί κι εκλογικεύει τη νέκρωση ως απάρνηση. Πρόσεχε. Να θυμάσαι πάντα ότι αν κινείσαι στη σωστή κατεύθυνση, θα ανθίζεις συνεχώς.΄΄
Osho
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου