Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

3 τιπς για να προστατεύεις τους καρπούς σου κατά τη διάρκεια της γιόγκα

3 τιπς για να προστατεύεις τους καρπούς σου κατά τη διάρκεια της γιόγκα
Για να μπορέσεις να αποτρέψεις κάθε είδους τραυματισμό στους καρπούς σου κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος γιόγκα υπάρχουν μερικές απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις κάθε άβολη στάση που μπορεί να σου προκαλέσει πόνο.

Ακολούθησε αυτά τα τρία μικρά τιπς στο επόμενο μάθημα γιόγκα προκειμένου να νιώθεις άνετα και υπέροχα κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του μαθήματος.
1. Όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή στάση

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις κάθε είδους τραυματισμό στη γιόγκα είναι να συγκεντρωθείς στο να παίρνεις σωστά την κάθε στάση. Μπορεί να σε ενοχλήσε στην αρχή, όταν η δασκάλα σου ερχόταν συνεχώς και σε διορθώνε αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι ο λόγος που το έκανε ήταν αυτός. Μόλις συνειδητοποιήσεις πως πρέπει να είναι η σωστή στάση και την κάνεις σωστά θα μπορείς να διορθώνεις μόνη σου τον εαυτό σου. Το να κάνεις σωστά την κάθε στάση είναι ο τέλειος τρόπος για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

2. Άσε όλα σου τα άκρα να κάνουν τη δουλειά

Πολλά προβλήματα στους καρπούς προέρχονται από το ότι βάζεις πολύ δύναμη στα χέρια σου και δεν αφήνεις το κάτω μέρος του σώματός σου να μοιραστεί την ισορροπία. Όταν είσαι σε μία στάση όπου ισορροπείς στα χέρια και τα πόδια σου κάνε μερικές μικρές κινήσεις μπρος - πίσω ώστε να δεις που νιώθεις καλύτερα. Κάπου στη μέση όπου πέφτει το βάρος και στα τέσσερα άκρα σου είναι το ιδανικό σημείο.

3. Κάνε λίγο στρέτσινγκ στους καρπούς σου


Οι σφιγμένοι καρποί που πληκτρολογούν όλη μέρα λόγω δουλειάς πρέπει να χαλαρώσουν λίγο πριν ξεκινήσεις να κάνεις γιόγκα. Κάτι απλό, όπως το να κάνεις τα χέρια σου γροθιές και να γυρίζεις τους καρπούς γύρω γύρω είναι απαραίτητο πριν την προπόνησή σου καθώς σίγουρα θα νιώσεις τα χέρια σου πολύ διαφορετικά και θα είσαι και πιο άνετη κατά τη διάρκεια της γιόγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου