Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αφθονία

Το ποιος νομίζεις ότι είσαι είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με το πως θεωρείς ότι σου φέρονται οι άλλοι . Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι οι άλλοι δεν τους φέρονται αρκετά καλά " Δεν μου δείχνουν κανένα σεβασμό , προσοχή , αναγνώριση , παραδοχή " λένε . " Με θεωρούν δεδομένο " ¨Όταν οι άνθρωποι είναι καλοί υποψιάζονται κρυμμένα κίνητρα ." Οι άλλοι θέλουν να με χειραγωγήσουν , να με εκμεταλλευτούν . Κανείς δεν μ΄αγαπάει " .

Το ποιοι νομίζουν ότι είναι είναι τούτο : " Είμαι ένας ενδεής ' μικρός εγώ ' που οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται ".  Αυτή η βασική εσφαλμένη αντίληψη για το ποιοι είναι δημιουργεί δυσλειτουργία σε όλες τους τις σχέσεις . Πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα να δώσουν και ότι ο κόσμος ή οι άλλοι άνθρωποι τους στερούν αυτό που χρειάζονται . Ολόκληρη η πραγματικότητα τους βασίζεται σε μια πλανεμένη αίσθηση του ποιοι είναι . Σαμποτάρει καταστάσεις , αμαυρώνει όλες τις  σχέσεις .  Αν η σκέψη της έλλειψης - είτε πρόκειται για χρήματα , για αναγνώριση ή για αγάπη - έχει γίνει μέρος του ποιος νομίζεις ότι είσαι , θα βιώνεις πάντα έλλειψη . Η αναγνώριση του καλού που υπάρχει ήδη στη ζωή σου είναι η βάση για κάθε αφθονία . Η πραγματικότητα είναι : Ότι πιστεύεις ότι σου στερεί ο κόσμος , το στερείς εσύ από τον κόσμο . Το στερείς επειδή βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι είσαι μικρός και δεν έχεις τίποτα να δώσεις . 


Δοκίμασε αυτό για μια δυό εβδομάδες και δες πως αλλάζει την πραγματικότητα σου : Ότι πιστεύεις ότι σου στερούν οι άνθρωποι - 'έπαινο , εκτίμηση , βοήθεια , στοργική φροντίδα κλπ - δίνε το σ΄αυτούς . Δεν το έχεις ;Κάνε απλώς σαν να το έχεις . Έπειτα , λίγο αργότερα από τότε που άρχισες να δίνεις , θα αρχίσεις να λαμβάνεις . Δεν μπορείς να λάβεις αυτό που δεν δίνεις . Η εκροή καθορίζει την εισροή .Ότι νομίζεις ότι σου στερεί ο κόσμος το έχεις ήδη , αλλά αν δεν του επιτρέψεις να αρχίσει να ρέει προς τα έξω , δεν θα ξέρεις καν ότι το έχεις ..........

Η πηγή κάθε αφθονίας δεν είναι έξω από σένα  .Είναι μέρος του ποιος είσαι . Ωστόσο , ξεκίνα την παραδεχόμενος και αναγνωρίζοντας την αφθονία απ΄εξω . Δες πόσο γεμάτη είναι η ζωή γύρω σου .Η ζεστασιά του ήλιου στην επιδερμίδα σου , η έκθεση υπέροχων λουλουδιών έξω από ένα ανθοπωλείο , το δάγκωμα ενός ζουμερού φρούτου , το άφθονο νερό που σε μουσκεύει πέφτοντας από τον ουρανό . Η πληρότητα της ζωής υπάρχει σε κάθε σου βήμα . Η αναγνώριση αυτής της αφθονίας που είναι παντού τριγύρω σου αφυπνίζει την αφθονία που βρίσκεται σε νάρκη μέσα σου . Έπειτα άφησε την να κυλήσει προς τ έξω . Όταν χαμογελάς σ΄ένα άγνωστο , υπάρχει ήδη ένα μικρό ξεχύλισμα ενέργειας . Γίνεσαι δότης . αναρωτήσου συχνά : " Τι μπορώ να δώσω τώρα εδώ : Πώς μπορώ να εξυπηρετήσω αυτό τον άνθρωπο, αυτή την κατάσταση : " Δεν χρειάζεται να κατέχεις κάτι για να νιώθεις ότι έχεις αφθονία , μολονότι , αν αισθάνεσαι συνεχώς ότι έχεις αφθονία , είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αρχίσουν να σου έρχονται πράγματα . Η αφθονία έρχεται μόνο σε όσους την έχουν ήδη . Ακούγεται σχεδόν άδικο , αλλά φυσικά δεν είναι . Είναι ένας συμπαντικός νόμος . Τόσο η αφθονία όσο και η ανεπάρκεια είναι εσωτερικές που εκδηλώνονται ως πραγματικότητα σου .

ECKHART TOLLE
" ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ " 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου