Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Διαλογισμός και Αιθέρια Έλαια


Έχετε και εσείς νιώσει την ανάγκη εσωτερίκευσης όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποζητούν? 

Σαν κάτι από μέσα μας να προσπαθεί να μας επικοινωνήσει, να στραφούμε πίσω στον εαυτό μας. Συνάμα όλο και συναντάμε εξωτερικούς παράγοντες που μας το υπενθυμίζουν, είτε είναι κάποιο άρθρο που θα τύχει να διαβάσουμε, κάποιος φίλος αναφέρει κάτι ανάλογο κ.α. πολλά. Τα σημάδια είναι αρκετά, καλό είναι να μην τα αγνοούμε για πολύ - διότι δεν θα είναι εκεί για πάντα.

Άσκηση Γιόγκα Νίντρα

Ο διαλογισμός - μια λέξη που ακούμε όλο και περισσότερο - είναι ένα μέσο εσωτερίκευσης, μια άσκηση φτιαγμένη για να ηρεμήσει το (αεικίνητο) μυαλό και να φέρει την ένωση με το σώμα και την ψυχή μας.
Οι γιόγκις πίστευαν και γνώριζαν τις τεχνικές διαλογισμού εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στις μέρες μας η επιστήμη αναγνωρίζει τις ευεργετικές ιδιότητες του διαλογισμού. Με μετρήσεις των ηλεκτρικών παλμών των μυών βλέπουμε πωςκατά το διαλογισμό πέφτουν σχεδόν στο μηδέν. Επίσης η κυκλοφορία στο σώμα βελτιώνεται και η εγκεφαλική συχνότητα γίνεται σαν αυτή που έχουμε την ώρα που κοιμόμαστε.



Τα αιθέρια έλαια μπορούν να συνοδέψουν τον διαλογισμό μας, βοηθώντας ναδημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το άρωμα τους μπορεί να γίνει το σημείο που συγκεντρωνόμαστε κατά τον διαλογισμό για να μπλοκάρουμε τις μη επιθυμητές σκέψεις.  Επίσης σύμφωνα με τις ιδιότητες συγκεκριμένων ελαίων, βοηθούν στη συγκέντρωση του μυαλού - πράγμα που χρειαζόμαστε κατά την άσκηση μας.

Αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται συχνότερα κατά τον διαλογισμό είναι η λεβάντα*, το νερολί, το λεμόνι, ο άρκευθος, το σανταλόξυλο, το ρωμαϊκό χαμομήλι, ο υάκινθος, το γεράνι, το περγαμόντο, το κυπαρίσσι, το υλάνγκ υλάνγκ.

Μπορείτε να επιλέξτε ένα αιθέριο έλαιο ή να κάνετε την δική σας μίξη με περισσότερα. Προσοχή η χρήση θα πρέπει να γίνεται με διάχυση στο χώρο και όχι πάνω στο σώμα, διότι δεν θέλουμε το άρωμα να είναι πολύ δυνατό.

*Η λεβάντα είναι η κατάλληλη επιλογή για αυτούς που έχουν υπέρταση, στρες ή ένταση.

Μια μίξη που συστήνει στο βιβλίο της η Valerie Ann Wordwood είναι η εξής:
Λεβάντα / 5 σταγόνες
Λεμόνι / 15 σταγόνες
Άρκευθος / 5 σταγόνες
Γεράνι / 5 σταγόνες

Πληροφορίες από το βιβλίο 'The fragrant mind' της Valerie Ann Wordwood, by Bantam Books

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου