Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

OSHO - Άρχισε από το κέντρο

   


Σχετίσου με τους άλλους , σχετίσου όμως και με τον εαυτό σου . Αγάπα τους άλλους , αγάπα όμως και τον εαυτό σου . Πήγαινε έξω  !
      Ο κόσμος είναι όμορφος , γεμάτος περιπέτειες ! Είναι μια πρόκληση , σε εμπλουτίζει . Μη χάνεις την ευκαιρία . Όποτε ο κόσμος χτυπάει την πόρτα σου και σε καλεί , πήγαινε έξω .
      Πήγαινε έξω χωρίς φόβο . Δεν έχεις τίποτα να χάσεις κι έχεις να κερδίσεις τα πάντα . Μη χάνεσαι όμως . Μην πηγαίνεις συνέχεια έξω και χάνεσαι . Μερικές φορές , γύρνα πίσω στο σπίτι .  Μερικές φορές ξέχνα τον κόσμο . Εκείνες είναι οι στιγμές για διαλογισμό .
       Αν θέλεις να γίνεις ισορροπημένος , χρειάζεται να ισορροπείς κάθε μέρα το μέσα και το έξω . Πρέπει να μεταφέρουν το ίδιο βάρος , ώστε μέσα σου να μην είσαι ποτέ  μονόπαντος .
       Αυτό είναι το νόημα όταν οι δάσκαλοι του Ζεν λένε : " Περπάτα μέσα στο ποτάμι , αλλά μην αφήνεις το νερό να αγγίζει τα πόδια σου " . Να είσαι μέσα στο κόσμο , αλλά να μην είσαι του κόσμου . Να είσαι μέσα στο κόσμο , αλλά μην επιτρέπεις στον κόσμο να είναι μέσα σου . Όταν έρχεσαι στο σπίτι , άφησε ολόκληρο τον κόσμο να εξαφανιστεί .
       Αν θέλεις να γελάς πραγματικά , θα πρέπει να μάθεις πως να κλαις .Αν δεν μπορείς να κλάψεις , δεν θα μπορείς και να γελάσεις . Ο άνθρωπος που ξέρει να γελάει , ξέρει και να κλαίει . Ο άνθρωπος που είναι εκστατικός , είναι επίσης και κεντραρισμένος . Αυτά πηγαίνουν μαζί . Και από αυτή την σύμπνοια των πόλων , γεννιέται ένα ισορροπημένο ον . Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος .

OSHO  - ¨ ΕΠΙΓΝΩΣΗ - Το  κλειδί για να ζεις ισορροπημένα " . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου