Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Συναισθηματική Απελευθέρωση














Οι παρακάτω απλοί και βραχυπρόθεσμοι τρόποι μας βοηθούν να απολευθερώσουμε τρία από τα πιο βασικά αρνητικά συναισθήματα .  













Θυμός : Μια φυσική ανταπόκριση είναι να σφίξουμε τις γροθιές μας .Για να κάνουμε την πράξη αυτή να λειτουργήσει χαλαρωτικά , πάρτε ένα μικρό σκληρό αντικείμενο , όπως μια μικρή πέτρα και τοποθετήστε το στην παλάμη σας . Πιέστε το αντικείμενο όσο δυνατά μπορείτε και χαλαρώστε το . Κουνήστε το ελεύθερα μέσα στο χέρι σας σαν να κάνετε μαζί του ειρήνη .



Θλίψη : Με την θλίψη επέρχεται αδιαφορία και λήθαργος . Έτσι όταν αισθανόμαστε λυπημένοι , πηγαίνουμε μια βόλτα . Εστιάστε το ενδιαφέρον σας στο τοπίο , καθώς περνάτε . Δεν έχει σημασία που πάτε  ή πόσο συχνά κάνετε την ίδια βόλτα . Με κάθε σας βήμα αντιμετωπίζετε το συναίσθημα της μελαγχολίας σας . Προσπαθήστε να ανταποκριθείτε θετικά σε οπτικές παραστάσεις , ήχους και οσμές . 




Ζήλια : Όταν αισθανόμαστε ζήλια , οι αντιδράσεις μας είναι παρόμοιες με εκείνες του φόβου  ( η ζήλια πολλές φορές πηγάζει από τον φόβο της απώλειας ) . Το ένστικτο σας λέει να παλέψετε αλλά αντί να μπείτε σε μια διαδικασία οργής , απαλά κινήστε τα δάκτυλα του ενός χεριού σας πάνω στο άλλο σαν να χαϊδεύετε καθησυχαστικά το κεφάλι ενός παιδιού . Κάθε κίνηση μαλακώνει το συναίσθημα και εσείς είστε ικανοί να αντιδράσετε πιο ήρεμα . 



 " Τα μυστικά της χαλάρωσης " - Mike George 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου