Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η ευτυχία ως ρόλος , έναντι της αληθινής ευτυχίας .




" Τι κάνεις ; " . " Είμαι μια χαρά . Καλύτερα δεν γίνεται . " Αλήθεια ή ψέμα τα ;
     
Σε πολλές περιπτώσεις η ευτυχία είναι ρόλος που παίζουν οι άνθρωποι , και πίσω από την χαμογελαστή πρόσοψη κρύβεται πολύς πόνος . Κατάθλιψη , νευρικές καταρρεύσεις και υπερβολικές αντιδράσεις είναι συνηθισμένα πράγματα όταν η δυστυχία καλύπτεται πίσω από ένα χαμογελαστό εξωτερικό και αστραφτερά λευκά δόντια , όταν υπάρχει άρνηση , μερικές φορές ακόμα και απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας , ότι υπάρχει πολλή δυστυχία . ......
   
Αν υπάρχει δυστυχία μέσα σου , πρώτα πρέπει να το αναγνωρίσεις . Μην πεις όμως : " Είμαι δυστυχισμένος " . Η δυστυχία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είσαι . .Πες  : " Υπάρχει μέσα μου δυστυχία " . ¨ Έπειτα ερεύνησε το . Μια κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεσαι μπορεί να έχει κάποια σχέση με αυτό . Μπορεί να απαιτείται δράση για να αλλάξεις την κατάσταση ή να βγεις απ '  . αν δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις , αντιμετώπισε αυτό που υπάρχει και πες : " Λοιπόν , αυτή τη στιγμή , έτσι έχουν τα πράγματα . Μπορώ ή να το αποδεχτώ ή να κάνω τον εαυτό μου δυστυχισμένο " . Η κύρια αιτία της δυστυχίας δεν είναι ποτέ η ίδια η κατάσταση , αλλά οι σκέψεις σου γύρω από αυτήν . Έχε επίγνωση των σκέψεων που κάνεις . Ξεχώρισε τες από την κατάσταση , που είναι πάντα ουδέτερη , που είναι πάντα όπως είναι . . Αντί να φτιάχνεις ιστορίες μείνε στα δεδομένα . Για παράδειγμα , το " Το είμαι καταστραμμένος " είναι μια ιστορία .  Το " Έχουν μείνει πενήντα σέντς στον τραπεζιτικό μου λογαριασμό " είναι ένα δεδομένο . Η αντιμετώπιση δεδομένων είναι κάτι που σου δίνει δύναμη .Έχε επίγνωση ότι αυτό που σκέφτεσαι , σε μεγάλο βαθμό , δημιουργεί τα συναισθήματα που νιώθεις . Δες την σύνδεση μεταξύ της σκέψης σου και των συναισθημάτων σου . Αντί να είσαι οι σκέψεις και τα συναισθήματα σου , να είσαι η επίγνωση πίσω τους .
 
     Μην επιδιώκεις την ευτυχία . Αν την επιδιώκεις , δεν θα την βρεις επειδή η επιδίωξη είναι το αντίθετο της ευτυχίας . Η ευτυχία είναι πάντα ασύλληπτη , αλλά η απελευθέρωση από την δυστυχία είναι εφικτή τώρα , με την αντιμετώπιση αυτού που υπάρχει αντί να φτίαχνεις ιστορίες γύρω απο αυτό . Η δυστυχία καλύπτει την φυσική σου κατάσταση ευεξίας και εσωτερικής γαλήνης , την πηγή της αληθινής ευτυχίας .





Eckhart Tolle - " Για μια νέα ζωή "




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου