Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Άσκηση συγχώρεσης του εαυτού μας ή των άλλων.


Γι αυτό όσοι έχουν καταλάβει τις ενεργειακές ανταλλαγές, διατηρούν στάση ‘’αβλάβειας’’
Και σεβασμού της Ελεύθερης Βούλησης.
Πιο κάτω ακολουθεί μια άσκηση-μεταφορά, συγχώρεσης. Μπορείτε να την μαγνητοφωνήσετε με την δική σας φωνή, αν σας είναι πιο εύκολο:
Άσκηση συγχώρεσης του εαυτού μας ή των άλλων. Δημιουργικός Οραματισμός
Όταν έχουμε πολύ άχτι σε κάποιον η άσκηση με το κουταβάκι αυξάνει την κατανόηση μας και βοηθάει στην ψυχολογική μας προετοιμασία για την άσκηση της Συγχώρεσης.
Πάνω από όλα ισχύει ότι εμείς και μόνον εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το οτιδήποτε μας συμβαίνει γιατί εμείς και μόνον εμείς το δημιουργούμε :
Η εξωτερική μας πραγματικότητα καθρεφτίζει την εσωτερική μας, δηλαδή τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας !!!
Τονίζω όμως ότι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ δεν σημαίνει ότι είμαι φταίχτης με τύψεις και ενοχές.
Η μοναδική αμαρτία που υπάρχει είναι οι τύψεις και οι ενοχές.
Έχω την Ευθύνη του Θεϊκού Συνδημιουργού :
Από την στιγμή που ΕΓΩ δημιούργησα τό όποιο μπάχαλο, πολύ απλά ΕΓΩ το διορθώνω, κάνω μία διαφορετική Επιλογή και το αντικαθιστώ με κάτι νέο, θετικό και όμορφο !
Τόσο απλά!
Το να γνωρίζω ότι είμαι ο μοναδικός Υπεύθυνος για την ζωή μου, με βγάζει από την αδράνεια και με βάζει σε επιτυχημένη και αποτελεσματική Δημιουργική Δράση !
Είναι θέμα επιπέδου συνειδητότητας:
Σε ένα μέσο επίπεδο ισχύει το αξίωμα του εσωτερικού δρόμου:
"Σημασία δεν έχει το γεγονός, αλλά ο τρόπος που το αντιμετωπίζουμε, το πως του επιτρέπουμε να μας επηρεάζει, δηλ. η στάση μας απέναντι στο γεγονός".
Σε ένα ανώτερο επίπεδο, "αποδομείς" το γεγονός και το ξαναδημιουργείς όπως ονειρεύεσαι.
Όποιος έχει εμπειρία από Δημιουργικό Οραματισμό – Επίπεδο Άλφα- ή συνειδητό Ονείρεμα, καταλαβαίνει καλύτερα την διαδικασία γιατί τα ίδια συμβαίνουν και στο ξύπνιο μας, με την διαφορά ότι στο Υλικό Πεδίο οι υλοποιήσεις αργούν λίγο ή πολύ, ώστε να έχουμε τον χρόνο να διορθώνουμε τα λάθη μας.
Έχουμε ΜΟΝΟΝ μια σχέση : αυτή με τον εαυτό μας ! ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες απλώς μας την καθρεφτίζουν ! Και μας βοηθάνε στην αυτογνωσία μας !
Όταν παίζουμε τον ρόλο του "Σωτήρα" ( ο οποίος ουσιαστικά είναι μία ύπουλη μορφή του ρόλου του "Θύματος" ) η ζωή μας γεμίζει από "Θύματα" που ζητούν την βοήθεια μας.
Για όσους δεν έχουν διαβάσει το διαφωτιστικό πάνω σε αυτό το θέμα, βιβλίο "Ουράνια Προφητεία", τα χαρακτηριστικά του ρόλου του Θύματος είναι :
____Αχ-βαχ, εγώ ο καημένος, οι άλλοι φταίνε - ή η ζωή - ο Θεός - η μοίρα -το πεπρωμένο- οι Πακιστανοί= οι εβραίοι / η κακούργα κοινωνία κ.λπ.
Είναι μία αυτοκαταστροφική παγίδα που στήνουμε στον εαυτό μας για να σπαταλούμε τον πολύτιμο χρόνο μας, ώστε να μην ασχολούμαστε με την προσωπική μας ανάπτυξη.
Μόλις το συνειδητοποιήσουμε και πούμε στον εαυτό μας: ΤΕΡΜΑ! , μέσα σε μία μέρα το τηλέφωνο θα πάψει να χτυπάει χωρίς να πούμε τίποτα σε κανέναν !
Και η ζωή μας το ίδιο ξαφνικά αρχίζει να γεμίζει από "Νικητές".
Εμείς προσελκύουμε τους βασανιστές μας ώστε να πάρουμε με τον δύσκολο τρόπο και με τον πόνο τα μαθήματα που έχουμε να μάθουμε.
Μέχρι να ανεβούμε στο επόμενο επίπεδο συνειδητότητας, εξέλιξης και Πνευματικής ανάπτυξης, οπότε τα μαθήματα θα τα ξαναθυμόμαστε κυρίως μέσω χαρούμενων διαδικασιών !
Βεβαίως παίζουν ρόλο σημαντικό και οι προηγούμενες ζωές μας :
Έχουμε βασανίσει, βιάσει, σφάξει κ.λπ. οπότε έχουμε να ισορροπήσουμε και αυτό το κάρμα που έχουμε δημιουργήσει.
Τελικά θα σπάσουμε τον φαύλο κύκλο όταν καταλάβουμε ότι σε ενεργειακό επίπεδο είμαστε όλοι Ένα και ότι ο άλλος είναι ο εαυτός μας :
Οτιδήποτε -καλό ή κακό- κάνουμε στον άλλο, ουσιαστικά το κάνουμε στον εαυτό μας.
Γι αυτό όσοι έχουν καταλάβει τις ενεργειακές ανταλλαγές, διατηρούν στάση ‘’αβλάβειας’’
Και σεβασμού της Ελεύθερης Βούλησης.
Πιο κάτω ακολουθεί μια άσκηση-μεταφορά, συγχώρεσης. Μπορείτε να την μαγνητοφωνήσετε με την δική σας φωνή, αν σας είναι πιο εύκολο:
Παίρνετε μια άνετη θέση, το σώμα ίσιο και κλείνετε τα μάτια σας. Τα στρέφετε λίγο προς τα πάνω εσωτερικά για να μπείτε στην ‘’κατάσταση Άλφα εγκεφαλικών κυμάτων’’
Αφαιρείτε, διαλύετε όλες τις ξένες σκέψεις. Τις βάζετε σε ένα μπαλόνι και τις αφήνετε να φύγουν μακριά. Χαλαρώνετε το σώμα σας, διώχνοντας όλες τις εντάσεις από τον αυχένα και τους ώμους. Σταδιακά χαλαρώνετε όλο σας το σώμα, εστιάζοντας στην αναπνοή σας.
Όταν είστε απόλυτα χαλαροί αρχίζετε τον Οραματισμό σας:
Από κάπου ακούτε κλάματα από ένα μικρό σκυλάκι και ψάχνετε γύρω με το βλέμμα σας ...
Τότε το βλέπετε στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα δένδρο, ένα μικρό κουταβάκι που είναι εκεί κουλουριασμένο ...
Πλησιάζετε και το κοιτάτε: το έχουν δείρει, το έχουν κλωτσήσει, το έχουν κακοποιήσει. Είναι τόσο τρομοκρατημένο, γρυλίζει, γαυγίζει, ακόμα και δαγκώνει όποιον το πλησιάσει ...
Ορμάει και σε σας χωρίς να σας αφήνει να το πλησιάσετε. Εσείς όμως μένετε ήρεμοι, το κοιτάτε με κατανόηση, με συμπόνια επειδή ξέρετε πως γαυγίζει και επιτίθεται γιατί φοβάται, φοβάται τόσο πολύ και δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανένα ...
Αρχίζετε σιγά-σιγά να το πλησιάζετε και αυτό καταλαβαίνοντας τα αισθήματά σας αρχίζει σιγά-σιγά να ηρεμεί ...
Το χαϊδεύετε, αρχίζετε να κερδίζετε την εμπιστοσύνη του και αυτό κουλουριάζεται κλαψουρίζοντας στην αγκαλιά σας ...
Δείτε τώρα τον εαυτό σας με υπομονή, στοργικά και απαλά, να φροντίζει, να ανακουφίζει και να θεραπεύει το κουταβάκι ...
Όπως το κοιτάζετε βλέπετε το κουταβάκι σιγά-σιγά να αλλάζει και να παίρνει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου – ή του εαυτού σας- με τον οποίον είστε γεμάτοι αρνητικά συναισθήματα ...
Δείτε το κουταβάκι να του μοιάζει όλο και περισσότερο μέχρι πού γίνεται αυτός ...
Τώρα όμως είστε γεμάτοι κατανόηση, στοργή και αγάπη, επειδή τώρα ξέρετε γιατί συμπεριφέρεται και αντιδρά έτσι ...
Τώρα ξέρετε πως να του συμπεριφερθείτε και η σχέση σας γεμίζει ζεστασιά, κατανόηση και αγάπη ...
Είστε δυνατοί γιατί είστε γεμάτοι αγάπη. Το ξέρετε, το βιώνετε, το απολαμβάνετε…
Γεμάτοι ενέργεια και ευγνωμοσύνη, ανοίγετε απαλά τα μάτια σας νιώθοντ
ας υπέροχα από κάθε άποψη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου