Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Απολευθερωθείτε από τα τοξικά συναισθήματα


Αν και όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει τις καταστροφικές για την υγεία μας επιδράσεις των τοξικών ουσιών και των τοξικών τροφών , τα τοξικά συναισθήματα είναι συχνά οι πιο επιζήμιοι παράγοντες στην επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης .  οπότε αισθάνεστε την καρδία σας γεμάτη πικρία , εχθρότητα , θλίψη ή δυσαρέσκεια , φθείρεται η ζωτικότητα σας . Δοκιμάστε αυτή την απλή τεχνική :

- Βρείτε ένα ήσυχο μέρος , καθίστε αναπαυτικά και κλείστε τα μάτια .

- Αφιερώστε λίγα λεπτά για να ησυχάσετε την τον νου σας με το διαλογισμό Σο χαμ .

- Μετά από λίγο στρέψτε την προσοχή σας στο σ΄μα σας και αναζητήστε κάποια περιοχή όπου νιώθετε ένταση ή αντίσταση . Αν ανακαλύψετε κάποιο σημείο συμφόρησης , αποβάλλετε την με συνειδητή πρόθεση .

- Στρέψτε την προσοχή στην καρδιά σας και αναγνωρίστε όλα αυτά για τα οποία αισθάνεστε ευγνωμοσύνη .

- Τώρα , αφουγκραστείτε την καρδιά σας και θέστε στον εαυτό σας την ερώτηση " Τί κουβαλάω μέσα μου από το παρελθόν , το οποίο δεν μου κάνει καλό στο παρόν ;  "

- Αν δείτε ότι υπάρχει κάποιο βάρος στην καρδιά σας , δημιουργείστε την πρόθεση να απολευθερωθείτε από αυτό τώρα  . Απολευθερωθείτε από οποιαδήποτε πικρία , παράπονο  ή θλίψη αισθάνεστε .

- Καθώς αφήνετε αυτά τα τοξικά συναισθήματα να φύγουν , προσπαθείστε να βρείτε το δώρο που έκρυβε για εσάς αυτό το τοξικό συναίσθημα . για παράδειγμα , αν νιώθετε πόνο λόγω της συμπεριφοράς κάποιου ανθρώπου , το δώρο που ίσως ανακαλύψετε , είναι πως να μαθαίνετε να στηρίζεστε περισσότερο στον εαυτό σας .

- Δεσμευτείτε ότι θα αναγνωρίζετε τακτικά το συναίσθημα το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης και θα αποβάλετε από την καρδιά σας όλα εκείνα που της προξενούν λύπη .

Όταν επιβαρύνετε την καρδιά σας με τοξικά συναισθήματα εμποδίζετε τον εαυτό σας να βιώσει ολοκληρωτικά την μαγεία , το μυστήριο και την χαρά που είναι στην διάθεση σας αυτην ακριβώς τη στιγμή . Αναλάβετε τη δέσμευση να απολεθερωθείτε απ΄ο όλες τις πικρίες , τις λύπες και τα παράπονα , που προκαλούν περισσότερο κακό σε εσάς παρά σε οποιοδήποτε άλλον .



Deepak Chopra , M. D & David Simon M. D 

" Μεγαλώνοντας ξανανίωστε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου