Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Νιώσε το εσωτερικό σώμα



Αν και η ταύτιση με το σώμα είναι μια από τις βασικές μορφές του εγώ , τα καλά νέα είναι επίσης κι αυτή την οποία μπορείς ευκολότερα να υπερβείς . Αυτό γίνεται όχι με την προσπάθεια να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν είσαι το σώμα σου , αλλά στρέφοντας την προσοχή σου από την εξωτερική μορφή του σώματος σου και από τις σκέψεις γύρω από αυτό - ωραίο , άσχημο , δυνατό , αδύναμο , υπερβολικά χοντρό , υπερβολικά αδύνατο - προς την αίσθηση της ζωντάνιας μέσα του . ........


Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με την επίγνωση του ¨εσωτερικού σώματος " , κλείσε για μια στιγμή τα μάτια σου και βρες αν υπάρχει ζωή μέσα στις παλάμες σου . ..... Μπορείς στην αρχή να έχεις μια αίσθηση σαν ελαφρύ μυρμήγκιασμα , κι έπειτα ένα αίσθημα ενέργειας ή ζωντάνιας . Αν κρατήσεις την προσοχή σου στις παλάμες σου για λίγο , η αίσθηση της ζωντάνιας να ενταθεί . .... Στην συνέχεια μπορείς να συμπεριλάβεις και άλλα μέρη του σώματος - πόδια , μπράτσα , κοιλιά , στήθος κ.ο.κ - σ΄αυτό το αίσθημα , μέχρι να έχεις συνείδηση του εσωτερικού σώματος ως μια γενική αίσθηση ζωντάνιας .


Αυτό αποκαλώ " εσωτερικό σώμα " δεν είναι πια πραγματικά το σώμα , αλλά ζωτική ενέργεια , η γέφυρα μεταξύ  μορφής και άμορφου . Απόκτησε τη συνήθεια να αισθάνεσαι το εσωτερικό σου σώμα  όσο πιο συχνά μπορείς . Σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια σου για να ο νιώσεις . Για παράδειγμα , δες αν μπορείς να νιώσεις το εσωτερικό σώμα οπότε ακούς κάποιο να μιλάει  . Μοιάζει σχεδόν παράδοξο : όταν είσαι σε επαφή με το εσωτερικό σώμα , δεν είσαι πια ταυτισμένος με το σώμα σου ούτε ταυτισμένος με το νου σου . Δηλαδή δεν είσαι πια  ταυτισμένος με την μορφή , αλλά απομακρύνεσαι από την ταύτιση με την μορφή και κινείσαι προς το άμορφο , το οποίο θα μπορούσαμε επίσης να αποκαλέσουμε Ον . Είναι η ταυτότητα της ουσίας σου . Η συναίσθηση του σώματος δεν σε γειώνει μόνο στην παρούσα παρούσα στιγμή , αλλά είναι και η πόρτα για να βγείς από την φυλακή που είναι το Εγώ . Ισχυροποιεί επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και την ικανότητα του σώματος για αυτοίαση . 

ECKHART TOLLE

Απο το βιβλίο : Για μιά νέα ζωή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου